نرم افزار صدور مجوز فعالیت در مناطق ویژه اقتصادی

معرفی سامانه

سامانه جامع مناطق بندری ، به منظور برقراری ارتباط ما‌‌بین متقاضیان اخذ مجوز فعالیت اقتصادی در بنادر و اداره کل مناطق ویژه بندری سازمان / بنادر می‌باشد ؛ همچنین ارائه گزارشات آماری از مجوزهای صادره ، باطله ، منقضی و در‌حال انقضاء به مدیران مربوطه از وظایف اصلی این سامانه است .

 

بهره برداران داخلي سامانه

مدیریت عامل سازمان و کلیه ادارات کل مناطق ویژه امور بندری سازمان و بنادر ، جزء بهره برداران داخلی این سیستم به شمار می‌آیند که حوزه مدیریتی سازمان از طریق Role کاربر ارشد و حوزه مدیریتی بنادر از طریق Role مدیر و کاربر بندر می‌توانند از امکانات سامانه استفاده نمایند.

 

بهره برداران خارجي سامانه

تمامی کاربران و متقاضیان دریافت مجوز فعالیت اقتصادی در بنادر ، قادر هستند از طریق بستر اینترنت یا به صورت مراجعه مستقیم به بنادر ، از امکانات این سامانه استفاده نمایند .

 

قابليت هاي سامانه

قابلیت های موجود در این سامانه به صورت منحصر به فرد بوده که عناوین آن به صورت فهرست وار در ادامه بیان خواهد گردید.

كاركردها (سرويسها و feature هاي سامانه)

-          سیستم اعلام هشدار هوشمند

-          قابلیت کارتابل به جهت مدیریت بهتر وظایف

-          اعمال سطوح دسترسی بر روی Roles به جای Users

-          سیستم بایگانی متمرکز و کدگذاری شده اسناد و مدارک

-          ارتباط یکپارچه بنادر با سازمان

-          همگام سازی اتوماتیک اطلاعات بنادر با سازمان

-          عدم وابستگی فایل های ضمایم به رسانه ذخیره سازی و مسیردهی مشخص

-          گزارش نموداری جامع از کلیه مجوزها به تفکیک بندر ، سال و ماه

 

ارتباطات داده اي برون سازماني

جهت همگام سازی بانک اطلاعاتی ادارات کل مناطق ویژه امور بندری با سازمان ، هر یک از ادارات می بایستی در این سامانه ثبت نام نموده سپس سامانه به صورت خودکار در هر شبانه روز ، مجوزهای ثبت شده آنها را برای BPMS سازمان ارسال می‌نماید .

 

معماري و فنآوري سامانه

ساختار معماری مورد استفاده در این سیستم Multi Layer Architecture بوده که در این معماری، سیستم نرم افزاری به چندین زیر سیستم تقسیم گردیده و قسمت های مستقل سیستم به صورت لایه های جداگانه طراحی شده اند ؛ این لایه ها علاوه بر این که هرکدام وظیفه مستقل خود را دارا می باشند ، با یکدیگر نیز در ارتباط بوده و به لایه های دیگر سرویس دهی می‌کنند .

 

معماري

معماری استفاده شده برای این سیستم به صورت 3 Tiers و 2 Layers می باشد که در ادامه به تشریح آنها و چگونگی ارتباط لایه ها با یکدیگر می‌پردازیم .

لایه های  فیزیکی (Tier) تعبیه شده در این سامانه عبارتست از :

  • WebUI : لایه فیزیکی UI برای قرارگیری فرم های User Interface مورد استفاده قرار میگیرد و در واقع بخشی از سامانه است که کاربر با آن ارتباط برقرار می کند و UI برنامه تلقی میگردد ؛ وظیفه این لایه برقراری ارتباط با کاربر نهایی است ؛ فرمها ، واسط ها ، منوها و هر چیزی که برای کاربر قابل رویت باشد ، همگی در لایه نمایش (Presentation) قرار می‌گیرند .
  • BLL : لایه فیزیکی BLL برای نگهداری منطق تجاری سامانه Business Logic می‌باشد . در واقع لایه BLL که بین UI و DAL قرار می‌گیرد ، وظیفه اعتبارسنجی داده ها را برعهده دارد ؛ چک کردن شرط ها ، اعتبارسنجی و یا هر پردازشی که احتیاج باشد برروی داده هایی که توسط کاربر وارد شده انجام پذیرد ، بر عهده این لایه است.

-    MPIActivityLicening.DAL : لایه فیزیکی DAL برای ارتباط با بانک اطلاعاتی Data Access که عملیات ذخیره ، بازیابی ، حذف و یا بروزرسانی داده ها از پایگاه داده ، بر عهده لایه DAL قرار دارد ؛ این لایه گاهی به نام Data Tier نیز خوانده می شود.

لایه های منطقی (Layer) تعبیه شده در این سامانه عبارتست از :

  • لایه Common : این لایه منطقی جهت دسته بندی کلاس های عمومی است که مورد استفاده تمامی لایه ها می‌باشد ؛ به دلیل ارتباط مستقیمی که سایر لایه ها با این لایه دارند ، کلاس هایی که در لایه منطقی Common قرار می‌گیرند ، از نقطه نظر امنیتی در درجه مهمی قرار نداشته و به اطلاعات مهمی دسترسی ندارند .
  • لایه Services : این لایه منطقی به جهت ارائه سرویس های مورد نیاز لایه WebUI تعریف گردیده است و برای تامین ارتباطات برون برنامه ای مورد استفاده قرار می‌گیرد و به جهت تدابیر امنیتی به 3 زیر لایه Common و Internal Web Services و External Web Services برای تفکیک سرویس های عمومی ، ارتباطات برون سازمانی و درون سازمانی تقسیم بندی شده است .

کلاس هایی که خواهان برقراری ارتباط با سیستم هایی در بیرون از سازمان بنادر و دریانوردی می‌باشند ، در زیر لایه External Web Services قرار گرفته و کلاس هایی که خواهان برقراری ارتباط با سیستم های درون سازمان بنادر و دریانوردی هستند ، در زیر لایه Internal Web Services قرار خواهند گرفت و سایر کلاس هایی که نیازمند ارتباطات عمومی باشند ، از قبیل آپلود یا دانلود فایل ها و ... در زیر لایه Common قرار خواهند گرفت .

  • زیر لایه Common Services : کلاس هایی جهت دسترسی های عمومی ، از قبیل آپلود یا دانلود فایل ها ، ارسال ایمیل و ... در این زیر لایه قرار می‌گیرند .
  • زیر لایه External Web Services : کلاس هایی جهت برقراری ارتباط با وب سرویس های خارج سازمانی از قبیل ارسال پیام کوتاه و ... در این زیر لایه قرار می‌گیرند .
  • زیر لایه Interal Web Services : کلاس هایی به جهت دسترسی به وب سرویس های درون سازمان بنادر از طریق ESB سازمان و یا به صورت دسترسی مستقیم ، در این زیر لایه قرار می‌گیرند .

 

متدولوژي پيادهسازي

متدولوژی استفاده شده جهت تحلیل و پیاده سازی این سامانه ، به صورت RUP بوده که شامل چهار فاز آغازین (Inception) ، جزئیات (Elaboration) ، ساخت (Construction) و انتقال (Transition) می‌باشد .

 

زبان برنامه نويسي

زبان برنامه نویسی این سامانه C# و نسخه .Net Framework آن 4.5 می‌باشد .

 

پايگاه داده

پایگاه داده استفاده شده در این سامانه MS SQL Server 2008 R2 RTM نسخه 10.50.1600 است .

(صفحه ی اصلی سامانه صدور مجوز فعالیت)

 

(ثبت درخواست در سامانه)

 

(کارتابل درخواست ها)

 

(مجوزهای صادره)

کلیه حقوق مادی و معنوی برای مجموعه مهر پرداز ایلیا محفوظ می باشد

www.Mpi.co.ir